nl EN

Familie overzicht

Derk van Vlaardingen

Derk van Vlaardingen (1890-1958)

De grondlegger van de kunstschildersfamilie Van Vlaardingen, was Derk van Vlaardingen, hij trouwde in 1912 in zijn geboorteplaats Zwolle met Charlotte Josephine Dellen. Uit dit huwelijk werden zeven kinderen geboren. De zonen Jan, geboren in 1913 in Zwolle en Clement, geboren in 1916 in Zwartsluis werden ook kunstschilder. Zij werden in de schilderkunst ingewijd door hun vader Derk, die zelf les had gehad van Otto Eerelman.

Jan van Vlaardingen

Jan van Vlaardingen (1913-1980)

Evenals zijn vader, was Jan van Vlaardingen landschapsschilder. Hij woonde het grootste deel van zijn leven in Hilversum en schilderde in de wijde omgeving van het Gooi en de Vechtstreek. Virtuoos in het schilderen ‘en plein air’ met gebruik van een rijk en gevarieerd palet met prachtige groentonen. Door veel exposities in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland heeft hij een grote internationale klantenkring verworven.

Clement van Vlaardingen

Clement van Vlaardingen (1916-1972)

Een veelzijdig kunstschilder die in zijn werk veel experimentele- en vernieuwende technieken toepaste, waarme hij een geheel eigen en kenmerkende stijl creëerde. Het werk van Clement van Vlaardingen heeft een impressionistische inslag. Hij schilderde breed, met forse, bewogen penseelstreken. In zijn Italiaanse werk zijn de kleuren fel van aard, waarbij het paletmes zijn favoriete gereedschap is.

Dick van Vlaardingen

Dick van Vlaardingen (1947)

Kreeg op jeugdige leeftijd de eerste schilderlessen van zijn vader Jan en van huisvriend Henri Mackenzie. Van eind jaren zestig tot begin jaren zeventig volgden lessen van zijn oom Clement. Na vijf jaar intensieve begeleiding heeft Dick van Vlaardingen zichzelf verder ontwikkeld.